Kyläkolmio on yleishyödyllinen yhdistys, joka toimii Ranuan kunnan eteläosassa kolmen kylän alueella: Kelankylän, Kuukasjärven ja Petäjäjärven. Toiminnan keskuspaikaksi on hankittu Kuukasjärven entinen koulu, jonka käyttö koulutoimintaan loppui kesällä 2013. Yhdistyksen toimintaan ja jäseniksi ovat tervetulleita kaikki ihmiset ympäri maailman. Erityisesti kutsutaan ranualaisia, Ranualta kotoisin olevia, kylien asukkaita, kesämökkiläisiä ja kaikkia Kyläkolmion toiminnasta kiinnostuneita sekä yhdistyksiä. Jäsenmaksu on henkilöjäseniltä 20 € / vuosi (15 v. täyttänyt) ja yhteisöjäseniltä 30 € / vuosi.

JÄSENHAKEMUS (pdf)
Tulosta, täytä ja toimita Paavo Lohen postilaatikkoon tai lähetä tiedot sähköpostilla: paavoh.lohi(at)outlook.com

Hallituksen yhteystiedot:

Hallituksen puheenjohtaja
Pekka Ranua
puh. 050 - 5302 290 email: pekka.ranua(at)gmail.com
Sihteeri Jukka Koivukangas puh. 0400 - 696 637 email: jukkaen.koivukangas(at)luukku.com
Rahastonhoitaja Paavo Lohi   paavoh.lohi(at)outlook.com
Varapj. Sari Puurunen puh. 040 - 7160 338 email: sari.puurunen(at)gmail.com
Markku Kuha    
Eveliina Kokko    
Eero Heikkala    

Posti yhdistykselle: Paavo Lohi, Kuukkaanojantie 30, 97780 Kuukasjärvi

Toimintaan liittyvissä asioissa ja jäsenhakemuksissa voitte ottaa yhteyttä hallituksen jäseniin.

Olemme myös Facebookissa: http://www.facebook.com/Kylakolmio
Sieltä löydät tiedotteemme, tapahtumat ja kuvia.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ajankohtaista:
Maalaismarkkinat kylätalolla la 2.4.2016 klo 11 - 15 (Kuukasjärven kouluntie 2) Tervetuloa!

****************************************************************************************************************************

TOIMINNAN ALKU JA TULEVAISUUDENSUUNNITELMIA

Kun Kuukasjärven koulun lopetuspäätös tuli tietoon, alkoi Kelankylän, Kuukasjärven ja Petäjäjärven kylien asukkailla huoli tulevasta kokoontumis- ja toimintapaikasta. Heräsi ajatus, että saataisiinko koulukiinteistö irtaimistoineen hankittua nimellisellä hinnalla kylien ja kyläläisten käyttöön. Tutustuimme kiinteistöön ja todettiin, että jonkin verran remonttia pitää tehdä kiinteistön saamiseksi toimivaan kuntoon.

Remonttikohteita ovat mm. hakesiilon uusiminen, ulkorakennuksen kunnostaminen, yläkerran isomman huoneiston kunnostaminen asunnoksi talonmiehelle, jätevesijärjestelmän uusiminen, lämmitysjärjestelmän uusiminen yms.

Kutsuimme kaikkien kylien asukkaita 5.12.12 koululle keskustelemaan hankkeesta. Tilaisuuden 22 kyläläistä kannatti kiinteistön hankkimista nimellisellä hinnalla kyläläisten yhteiseen käyttöön.

Perustava kokous pidettiin 13.12.12 jossa oli 27 kyläläistä näiltä kyliltä. Paikalla olleet 27 kyläläistä päättivät perustaa yleishyödyllisen yhdistyksen, jonka nimeksi tuli Kyläkolmio. Hyväksyttiin yhdistykselle säännöt ja allekirjoitettiin yhdistyksen perustamiskirja, valittiin yhdistykselle tarvittavat toimielimet.

Vetosimme Ranuan kunnan päättäjiin, että kunta myisi  Kuukasjärven koulukiinteistön nimellisellä 3,- euron hinnalla irtaimistoineen Kyläkolmiolle niin, että omistusoikeus siirtyisi vuoden 2014 alusta. Kunta hyväksyi kaupan, mutta siitä valitettiin. Valitusprosessi kesti kevääseen 2016 asti, jolloin Korkein hallinto-oikeus hylkäsi valituksen ja kauppa toteutui.

Seuraavassa koulukiinteistön käyttötarkoituksia, joita alueemme ihmisillä on tämän alueen elinvoimaisena pysymiseksi:

* Ranuan eteläisen alueen asukkaiden tärkeä kokoontumispaikka eri tilaisuuksien järjestämiseksi mm. kokoukset, kerhot, tapahtumat, kurssit jne., myös yksityistilaisuudet mm. syntymäpäiviä

* Kansalaisopiston kurssien pitopaikka mm. tietokone-, käsityö- ja paikallinen perinne/kulttuuri-, musiikki-, kala-, marja-, sieni-, yrtti-, pihasuunnittelukursseja

* Perheleirejä / kursseja

* Alueen ihmisten erilaisten harrastusten paikka mm. käsityö (kangaspuut), puukäsityöt veistoluokassa, kalastus ym. harrastukset

* Keittiön käyttö leipomiseen, ruoanlaittoon juhliin ja eri tilaisuuksiin, myyntiin, myös kyläläisten yksityisiin tarpeisiin (isommat tilat)

* Paikallisten yritysten käyttöön mm. kellari vihannesten ja juurikasvien säilytykseen, matkailukäyttöön paikallisen kulttuurin esittelyyn ja ohjelmapalvelujen tuottamiseen mm. kalastus, marja-asema jne.

* Metsästysseuran toimintakeskus mm. kokoukset, lihankäsittely, peijaiset, metsästyskerhot, nuorten erätaitokurssi jne. Metsästysseuran toiminnalle tärkeä paikka.

* Maalaismarkkinoiden pitopaikkana aivan välttämätön

* Paikallisten tuotteiden myyntipiste: mm. leivonnaisia, rieskoja, käsitöitä, kala-, liha-, marjatuotteita jne.

* Rajalta-Rajalle hiihdon muonitusta

* Pilkki-, onki- ja hiihtokilpailuja, joiden järjestämisessä yhteistyötä eri tahojen kanssa, mm. Maatalousnaiset voisivat järjestää kahvituksen / muonituksen.

* Eläkeläiskerhoja: tarinatuokioita, jumppaa, asiantuntijoita

* Jumppakerho/kurssi

* Ratsastusta

* Kesätori

* Joulumarkkinat

* Myyjäisiä 

Enemmänkin niitä varmaan on, mutta on tuossa käyttötarpeita jo yhden koulukiinteistön tarpeiksi, ainakin aluksi. Tosin käyttötarpeet todennäköisesti lisääntyvät ja muuttuvat toiminnan päästessä kunnolla käyntiin.

Olette kaikki tervetulleita tukemaan toimintaamme, osallistumaan siihen asuittepa sitten missä tahansa. Olette tervetulleita osallistumaan myös kaikkiin tilaisuuksiin joita järjestämme tulevaisuudessa. Tulkaa mukaan tekemään, kokemaan, nauttimaan yhdessä kanssamme.

Paluu pääsivulle